888.hu: Novák Előd szerint Vona Gábor napjai meg vannak számlálva

 

Morvai Krisztina Jobbiktól való elhatárolódása után Novák Előd egy terjedelmes posztban számol be arról, hogy sokan a Jobbikban csupán egy alkalmas pillanatra várnak, hogy megpuccsolják a köpönyegforgató Vonát – írta a 888.hu.

Kevesebb, mint fél évvel a választások előtt nem várt helyekről kapja sorozatban a pofonokat a Jobbik pártelnöke. Mint ismert, a párt által delegált EP-képviselő, Morvai Krisztina nem rég mérhetetlen csalódásának adott hangot a Jobbik kapcsán.

Budapest, 2010. május 25.
Vona Gábor és Novák Előd beszélget az Országgyűlés plenáris ülésén.
MTI Fotó: Földi Imre

A 888.hu korábban azt írta: Morvai Krisztina jobbikos EP-képviselő nem biztos, hogy vállalna egy újabb ciklust Vona Gáborékkal, mivel elmondása szerint „csak olyasmit vállalok, ami egyezik az elveimmel”.

Ezt követően Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik korábbi országgyűlési képviselője többek között azt mondta, a Jobbik vezetése gyakorlatilag feladta az önrendelkezését, politikai és gazdasági megállapodást köthetett Simicska Lajossal. Egy későbbi interjúban pedig hozzátette: „erősen közelít a hazaáruláshoz, amit a Jobbik művel”.

Novák Előd pedig egy terjedelmes posztot tett közzé a közösségi médiában, amelyben azt írta:

„Ide süllyedtünk: a CEU alapítója és korábbi rektorhelyettese, George Soros helytartója az Alfahíren is hirdetheti, a pártlap által is büszkén kiemelve, hogy a radikalizmusától megszabadult Jobbik mennyivel jobb lenne a magukfajták számára kormányon, mint a Fidesz, hiszen a Jobbik pl. teljesen megváltoztatta Brüsszellel kapcsolatos álláspontját, s legutóbb Soros embereként már ő maga moderálhatta a béruniós Jobbik-konferenciát.”

Ezután a következőképpen figyelmezteti Vonát: „kitartást kívánok a Jobbikban magunkfajtáknak (hiszen sokan vannak, néhányan még a frakcióban is, várva egy alkalmasabb pillanatot), hogy innen még vissza tudjuk majd egyszer fordítani a szekeret.”

A teljes cikkért kattintson ide.