Mintegy 430 millió forintnyi támogatást kap a Misszió Egészségügyi Központ

 

Mintegy 430 millió forintnyi fejlesztési támogatást kap a veresegyházi Misszió Egészségügyi Központ az Egészséges Budapest Program keretében – közölte a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár csütörtökön telefonon az MTI-vel.

Tuzson Bence elmondta, az állami támogatásnak köszönhetően már az idén elkezdődhet a veresegyházi szakrendelő megújítása. Új épületrészt alakítanak ki, megújulhat az egynapos sebészet, és orvosi eszközöket is beszerezhetnek. Épületgépészeti felújítást is terveznek, digitalizálják a képalkotó diagnosztikai eljárást, amivel már csatlakozhat az elektronikus egészségügyi szolgáltatási térhez az intézmény.

A fejlesztések várhatóan 2020 második felére fejeződnek be, ekkorra újulhat meg teljes egészében az állami fenntartású rendelőintézet – jelezte.

Az államtitkár emlékeztetett: az idén indult és 2026-ig tartó, több száz milliárd forintos Egészséges Budapest Program a főváros és Pest megye eddigi legnagyobb egészségügyi fejlesztési projektje. Ennek keretében felépítenek egy teljesen új kórházat, megújítanak több szakrendelőt és huszonöt társkórházat. Az idén már 40 milliárd forintot fordított a kormány kórházfejlesztésekre, további mintegy 24 milliárd forintot pedig hét budapesti és főváros környéki szakrendelő fejlesztésére.