Devizahitelesek fogtak össze Gyurcsány Ferenc ellen

 

Azért működnek együtt a devizahitel-károsultakat képviselő szervezetek, hogy a jövőben közösen lépjenek fel az „ősbűnösök” felelősségre vonásáért és a tisztességes, méltányos kárrendezésért – közölte a Magyar Időkkel Falus Zsolt, a Bankcsapda Egyesület elnöke. A napilapban idézték a devizahitelesek tüntetésén felszólaló Gaudi-Nagy Tamást is, aki szerint a volt miniszterelnöknek személyes felelőssége van több százezer magyar elszegényedésében.

Az immár összehangoltan működő érdekképviseletek első lépésként csütörtökön az egyik legfőbb felelősnek tartott Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, illetve a Raiffeisen és az Erste Bank vezérigazgatóinak háza előtt tüntettek. A DK elnökének háza előtti demonstráción felszólalt Gaudi-Nagy Tamás is.

– Terhelő bizonyítékok sora támasztja alá Gyurcsány Ferenc elsődleges felelősségét abban, hogy a 2002 után kibontakozó úgynevezett fiktív devizacsomaggal és módszerrel több százezer tisztességes magyar embert csaltak csapdába és ejtettek adósrabszolgaságba – mondta a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője. Szerinte a fő felelősöknek szembesülniük kell azzal, hogy bár eddig sikerült, mégsem úszhatják meg a felelősségre vonást.

– Ha Észak-Írországra gondolunk, látjuk, hogy negyvennégy év után számoltatták el a véres vasárnap elkövetőit, míg a bukaresti bányászjárás elkövetőit közel harminc év után. Addig nem nyugszunk, amíg Gyurcsány és társai ezekért a bűncselekményekért börtönbe nem kerülnek – fogalmazott Gaudi-Nagy.