Fogyatékossággal élőket támogat a Jónak lenni jó! program

 

Megváltozott munkaképességűek és fogyatékossággal élők foglalkoztatási programját is fejleszti majd a Magyar Máltai szeretetszolgálat a Jónak lenni jó! című jótékonysági műsorban befolyt összegből. A közmédia december 17-én egész nap fogadja majd a felajánlásokat, de már most is hívható az adományvonal: aki tárcsázza a 1350-es számot, hívásonként 250 forinttal támogathatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2013 óta foglalkoztat megváltozott munkaképességű-és fogyatékossággal ép embereket Pátyon, a Gondviselés házában.

Benkő Tamás pedig már két éve dolgozik a szeretetszolgálat teaműhelyében: egyebek mellett hibiszkusz teát csomagolnak, ami aztán jótékonysági termékként kerül a boltok pocaira.

„Itt, amikor dolgozom, akkor szerintem nagyon jó a munka, nagyon jó a csapatmegosztás nagyon kedvesek az emberek” – mondta Benkő Tamás.

Idén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját segíti a közmédia Jónak lenni Jó! jótékonysági műsora. A foglalkoztatási program vezetője elmondta: országszerte csaknem 300 embernek tudnak munkát adni, a december 17-én befolyó összeg egy részét ide fordítanák.

Kovács Gábor elmondta, azt szeretnék, ha ezeken a munkahelyekhez újabb munkaeszközöket tudnának vásárolni, ezzel változatosabbá tudnák tenni a foglalkoztatást. Így minél több feladatot tudnának ellátni, akik jobban fejlődhetnének és a képességeiket a nyílt munkaerőpiacon is tudnák kamatoztatni – hangsúlyozta a vezető.

Idén is lehet híres emberek használati tárgyaira licitálni mediaklikk.hu/jonaklennijo weboldalon, a felajánlásokat pedig a jonaklennijo@mtva.hu e-mail címre lehet elküldeni, emellett folyamatosan hívható az adományvonal is: aki tárcsázza a 1350-es számot, hívásonként 250 forinttal támogathatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot.