Fokozott a rendőri jelenlét az ünnepi időszakban

 

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség advent idején a karácsonyi vásárok és a bevásárlóközpontok környékén, illetve a zsúfolt tömegközlekedési járatokon.

Az egyenruhások mellett civilben lévő rendőrök is járőröznek majd, hogy kiszűrjék a zsebtolvajokat. A tömeg ugyanis vonzza a bűnözőket, akik ilyenkor szó szerint vadásznak a vásár forgatagában figyelmetlenné váló emberekre.

A rendőrök szerint kortól és nemtől függetlenül bárki a zsebtolvajok áldozatává válhat. Az autósok figyelmét pedig arra hívják fel, hogy az értékeiket ne hagyják látható helyen az autóban.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: az adventi vásárok helyszíneit beton terelőelemekkel is biztosítják. A kékre festett, több mázsás tömbök megakadályozzák, hogy bárki autójával a tömegbe hajtson.

Csécsi Soma szóvivő elmondta, a rendőrség az idei évben is, a korábbi évek gyakorlatát kiegészítve, a rendőrök személyes jelenléte mellett technikai akadályokat telepített, így ezekkel kiegészítve hajtja végre ezeknek a vásároknak a biztosítását.

A betonterelő elemek kihelyezésének a célja, hogy a rendőrség fizikai akadályokkal is erősítse a látogatók biztonságát, megakadályozza a tömegbe hajtásokat és a szélsőséges cselekményeket.