Gyerekeknek indít tájékoztató fórumsorozatot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) több megyét érintő iskolai tájékoztató fórumsorozatot indít, amelynek keretében a megyei jogú városok egy-egy általános- és középiskolájának diákjai hallhatnak előadást a mezőgazdaság sokszínűségéről a tudatos vásárlásra fókuszálva.

A rendezvényeken kiemelt szerepet kap az egészségtudatos táplálkozás, illetve a zöldség- és gyümölcsfogyasztás. A fórumsorozat során az előadásokat Süle Katalin, a NAK elnökségi szóvivője tartja a köztestület megyei elnökeivel közösen helyi termelők bevonásával.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának kiemelten fontos, hogy a fogyasztó a kiváló minőséget összekapcsolja a magyar eredettel, valamint elengedhetetlen tevékenységének tartja az agrárgazdaság és az élelmiszeripar hazai népszerűsítését, illetve a gazdálkodók és a hazai élelmiszer-előállítók iránti bizalom kiépítése. Ezeket figyelembe véve a köztestület több fronton is felvállalta, hogy segíti a magyar gyümölcsöt és zöldséget önálló, megkülönböztethető márkaként pozicionálni.

A NAK ennek megfelelően folytatja a korábban megkezdett ismeretterjesztő és felvilágosító kampányát, amelynek során kibővített eszköztárral szólítja meg a hazai lakosságot, ezáltal segítve tagjait.

Az akció keretében immár fél éve működik az „Itthonról Otthonra” nevű életmód témájú Facebook-oldal, ahol egész évben, edukációs jelleggel olyan látásmód-formáló üzeneteket juttat el szórakoztató formában, amelyek segítik a hazai termékekbe vetett bizalom erősítését.

Az előbbi programot kiegészítve a NAK elindítja iskolai tájékoztató fórumsorozatát, amelynek keretében a megyei jogú városok egy-egy általános és középiskolájában szervez előadásokat a mezőgazdaság sokszínűségéről a tudatos vásárlásra és az egészségtudatos táplálkozásra, valamint a zöldség- és gyümölcsfogyasztásra fókuszálva.

A rendezvények kimondott célja, hogy a fiatalokból a változó trendekre nyitott, azokat befogadó és tudatosan vásárló célcsoportot hozzanak létre. A fórumsorozat során az előadásokat Süle Katalin, a NAK elnökségi szóvivője tartja a köztestület megyei elnökeivel közösen helyi termelők bevonásával.

A fórumsorozat tervezett helyszínei és időpontjai itt megtekinthetők.