Meghalt Tóbiás Áron újságíró

 

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének Aranytoll díjával, valamint a Pethő Sándor-díjjal is kitüntetett író életének kilencvenegyedik évében, hétfőn hunyt el – közölte a Kortárs Kiadó az özvegy kérésére kedden az MTI-vel.

Búcsúztatásáról később intézkednek – olvasható a közleményben. Tóbiás Áron 1927. június 17-én, Szekszárdon született. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán tanult.

Tóbiás Áron újságíró, szerkesztő az őt ábrázoló fénykép előtt az Írók a forradalomban - 1956 című kültéri kiállítás megnyitóján a Magyar Írószövetség épületénél 2016. október 5-én (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Tóbiás Áron újságíró, szerkesztő az őt ábrázoló fénykép előtt az Írók a forradalomban – 1956 című kültéri kiállítás megnyitóján a Magyar Írószövetség épületénél 2016. október 5-én (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Az 1956-os forradalomban a Szabad Kossuth Rádió szerkesztőbizottságának tagjaként dolgozott, 1957-ben bebörtönözték. 1992-től 1996-ig a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese, szerkesztőbizottsági tagja volt.

Tóbiás Áront 2012-ben a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki.