Újabb módszerrel próbálkoznak az unokázós csalók

 

Adatok szerint egy ismeretlen férfi angol telefonszámról hívott fel 2019 szeptember közepén egy újbudai asszonyt, és az unokájának adta ki magát. Azt mondta, hogy balesetet szenvedett, kárt okozott, és a pénzt azonnal be kell fizetnie a biztosítónak. Az álunoka azt kérte a nőtől, hogy egy megadott bankszámlára 1 millió 400 ezer forintot fizessen be – írja honlapján a rendőrség.

Az asszony azonnal a bankba sietett, és befizette az összes megtakarított pénzét, 1 millió forintot. A bankból kijövet felhívta az igazi unokáját, és kiderült az átverés, a nő a rendőrségen feljelentést tett.


A rendőrség nyomozócsoportja kiderítette, hogy a pénzt rövid időn belül egy másik bankszámlára utalták, amelynek a tulajdonosa egy 43 éves biharkeresztesi nő, akit Biharkeresztesen fogtak el a rendőrök.

A széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően látókörbe került még egy nő és egy férfi. A bűncselekmény elkövetésében a gyanú szerint mindhárman részt vettek.

A nyomozás során az is kiderült, hogy az 1 millió forintot a három ember, három egymást követő napon vette fel. A rendőrség pénzmosás miatt indított eljárást a 43 éves A. Vivien ellen.