Rendőrökre támadt két török férfi Röszkénél

 

Gyorsított eljárásban állítottak bíróság elé két török férfit – apát és fiát –, mert rátámadtak a jogszerűen intézkedő röszkei határrendészekre – tájékoztatta a Központi Nyomozó Ügyészség szombaton az MTI-t.

A Németországban élő török család augusztus 6-án a röszkei autópálya-határátkelőn kilépésre várakozott. Egyikük szóváltásba keveredett egy motorossal, aki megpróbált eléjük kerülni a sorban, és az öklét rázta a feje közvetlen közelében. Egy rendőr felszólította, hogy hagyja ez abba, és közben eltolta a motorostól. A feldühödött vádlott azonban az őrmester, majd egy másik rendőr ruháját is megragadt, és maga felé kezdte húzni őket, egy harmadik határrendésznek pedig leszakította a rendfokozatjelzőjét. A másik vádlott közben megpróbálta a rendőröket eltolni az apjától.

Az őrizetbe vett két török férfi elismerte bűnösségét, az ügyészség pedig két nap múlva már bíróság elé is állította őket.

A Szegedi Járásbíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a vádlottakat egy év két hónap, másfél évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és egy évre kiutasította őket Magyarország területéről. Az ítélet jogerős.

A címlapfotó illusztráció.