Magyar rendőrök indulnak Szerbiába és Észak-Macedóniába

 

A határok védelmének megerősítésére magyar rendőri kontingens indult Szerbiába és Észak-Macedóniába – közölte a rendőrség szerdán honlapján.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a Szerbiába induló 35. és az Észak-Macedóniába induló 40. magyar rendőri kontingens tagjait Czukor Gergely rendőr alezredes, az ORFK határrendészeti főosztály vezetőjének helyettese búcsúztatta.

A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a két országban a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködnek az embercsempészek és a migránsok előállításában. Nemcsak a határ közvetlen közelében fognak szolgálatot teljesíteni, hanem a mélységi területeken található utakon is. A kontingensek  terepjáró képességű szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, mobil hőkamerával támogatják az érintett határszakasz védelmét.

A 30 fős észak-macedón, valamint a 15 fős szerb kontingensben szolgálatot teljesítő magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják.