Drogterjesztőt és fogyasztókat is elfogtak a rendőrök

 

Kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak nyomozást egy 59 éves férfival szemben, aki a nyomozás adatai szerint VII. kerületi lakásában rendszeresen árult drogot, többnyire kokaintközölte a rendőrség honlapján.

A nyomozók beazonosították a díler vásárlóit. Az egyik fogyasztót – egy 44 éves férfit – 2019. május 14-én az után vonták intézkedés alá a rendőrök, hogy néhány percet a kereskedő lakásában töltött és kokain volt nála. Egy másik vásárlót június 21-én fogtak el. Az 53 éves férfinál alufóliába csomagolt fehér port – feltehetően szintén kokaint – találtak a rendőrök.

A kereskedőt összehangolt akció során fogták el. A férfi lakásán kokaint, valamint a kábítószer terjesztéséhez szükséges eszközöket (digitális mérleget, simítózáras nejlontasakokat, a higításhoz használatos „ütőanyagot”) találtak és foglaltak le.

Az 59 éves férfit elfogását követően előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A két fogyasztóval szemben kábítószer birtoklása miatt a BRFK folytat eljárást.