Égő házból mentett ki két embert egy körösladányi rendőr

 

Egy rendőrzászlós mentett ki egy idős, 86 éves nőt és a segítségére siető férfit vasárnap este a Békés megyei Körösladányban. A ház szinte teljesen kiégett, lakhatatlanná vált.

Tűz ütött ki egy lakóházban április 14-én késő este Körösladányban. A Szeghalmi Rendőrkapitányság rendőrei a bejelentés után perceken belül megérkeztek a helyszínre. Látták, hogy lángol a tető, és füst árad ki az épületből. A házban, az egyik ablaknál egy férfi és egy nő állt, a férfi próbálta az ablakon át kimenekíteni az idős nőt, de nem tudta kisegíteni – számolt be az esetről a rendőrség oldalán.

Az egyik rendőr benyomta a ház bejárati ajtaját, majd a sűrű füstben a fal mellett tapogatózott, úgy kereste meg a bajban lévőket. A zászlós a nőt a karjaiba vette és kivitte az épületből. A férfi követte a rendőrt, önerejéből kijutott a házból.

Fotó: police.hu

Fotó: Police.hu

A mentők megérkezéséig a rendőrök az idős nőt és a férfit a szolgálati autójukba ültették és betakarták. A nőt a mentők megvizsgálták, orvosi ellátásra nem volt szüksége. A 39 éves férfi, aki azért ment be a házba, hogy segítsen az idős asszonynak, a belélegzett füsttől rosszul lett, őt a mentők kórházba vitték.

A rendőr nem sérült meg. A tűz valószínűleg elektromos zárlat miatt keletkezett, az oltás közben a tűzoltók egy gázpalackot is kihoztak az épületből. A ház szinte teljesen kiégett, lakhatatlanná vált.