Újabb drogbandára csapott le a rendőrség a fővárosban

 

Hét dílert fogott el összehangolt akcióban a rendőrség kedden Budapesten. Az öt férfit és két nőt őrizetbe vették az egyenruhások.

Összehangolt akció keretében öt férfit és két nőt fogtak el új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt Budapesten a Hős utcában a X. kerületi Rendőrkapitányság rendőrei kedden délelőtt – közölte a rendőrség oldalán.

Az elfogásokkal egy időben a nyomozók két lakóházban kilenc lakást is átkutattak, mely során összesen 18 alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyagot tartalmazó pakettet, szintén kábítószergyanús anyaggal szennyezett simítózáras tasakokat, valamint fecskendőket és mobiltelefonokat foglaltak le.

A kőbányai nyomozók az elfogott öt férfit és két nőt előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. Kihallgatásukat követően a nyomozók négy férfit és a két nőt őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat. Az ötödik férfit a rendőrök büntetés-végrehajtási intézetbe szállították, mert ellene elfogatóparancs volt érvényben, mivel a rá kiszabott szabadságvesztés letöltését nem kezdte meg.

A BRFK X. kerületi Rendőrkapitányság mind a hét dílerrel szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.