Iskolatársnője és barátja rabolt ki egy fiatalt Békésen

 

Elfogták a rendőrök szerdán Békésen azt a két fiatalt, akik bántalmaztak, kiraboltak és megfenyegettek egy nőt – közölte a police.hu oldalon a rendőrség.

Kiraboltak egy 21 éves nőt március 19-én 14 óra körül Békésen az autóbusz-állomáson. Egyik iskolatársnője és annak élettársa mentek oda hozzá azért, hogy egy őket sértő szóbeszéd miatt kérdőre vonják. Vita alakult ki közöttük, ami tettlegességig fajult. Először a földre rántották a 21 éves nőt, majd egyikük megrugdosta, közben pénzt követeltek tőle.

A bántalmazott nő felállt és leült egy padra. Az iskolatársa mellé ült, élettársa pedig többször arcon ütötte, nem engedték elmenni és azzal fenyegették, hogy ha nem adja oda a pénzét, megölik. Miután megkapták azt, elmentek részletezte a rendőrség.

A kirabolt nő hívni akarta a rendőrséget, de a páros férfi tagja visszament hozzá és újra megfenyegette, ezért csak másnap délelőtt tett bejelentést. A Békési Rendőrkapitányság rendőrei egy órán belül elfogták szerdán a 22 éves békési R. Máriát és 18 éves barátját. Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük büntetőeljárás, mindketten őrizetbe kerültek.

A címlapfotó illusztráció.