Börtönkórház épül Berettyóújfalun

 

Új rabkórház épül Berettyóújfalun, méghozzá az ottani kórház új szárnyaként. A különleges együttműködéssel a város is nyer: a legmodernebb eszközök kerülnek így a helyi kórházba. A büntetés-végrehajtás Egészségügyi Központjában a fontos CT és MR vizsgálatokat is el tudják majd végezni helyben – számolt be az M1 Híradója.

Egy ma még bozótos, kihasználatlan területen épül fel a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház új szárnya. Ebben az épületrészben működik majd a Büntetés-végrehajtás Egészségügyi Központja. Az új börtönkórháznak helyet adó 14 hektáros, 54 millió forint értékű telket a város önkormányzata ingyen adja az államnak a beruházáshoz.

A város polgármestere, Muraközi István azt mondta, a beruházás garantálja a kórház folyamatos fejlesztését, az egészségügyi dolgozóknak többletjövedelmet biztosít, emellett munkahelyeket is teremt.

A Gróf Tisza István Kórházban évente húszezer fekvő és háromszázezer járóbeteget látnak el. Az intézet térítésért nyújtja majd az egészségügyi szolgáltatást a rabkórháznak.

Pintér Sándor belügyminiszter az M1-nek azt mondta, az egészségügyi központ korszerű diagnosztikai és terápiás berendezései a Gróf Tisza István Kórház betegei számára is elérhetők lesznek.

A börtönök fejlesztéséről szóló kormányhatározat értelmében a büntetés-végrehajtás berettyóújfalui Egészségügyi Központjának jövő év végéig kell elkészülnie.