Baltával támadt alvó barátnőjére a székesfehérvári férfi

 

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt azzal a letartóztatásban lévő székesfehérvári férfival szemben, aki Környén, egy hétvégi házban baltával támadt alvó barátnőjére.

Az elkövető 2017 áprilisában egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg a sértettel, ezt követően több alkalommal találkoztak. A vádlott és a sértett 2017. augusztus 6. napján az esti órákban Környén egy hétvégi házban találkoztak – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség közleményében.

A vádlott nem tudta elfogadni, hogy a sértett csupán barátként tekint rá, ezért elhatározta, hogy megöli őt. Miután a sértett elaludt, a vádlott egy 30 cm hosszúságú baltával a fejét többször megütötte. A vádlott úgy vélte, hogy a sértett meghalt, ezért a helyszínt elhagyta. A vádlott később feladta magát a rendőrségen. A bűncselekmény helyszínére érkező rendőrök megállapították, hogy a sértett még él, ezért mentővel kórházba szállíttatták.

A súlyos koponyasérülések a sértett életét közvetlenül veszélyeztették, a szakszerű orvosi ellátás hiánya miatt a helyszínen életét vesztette volna.  Az elkövető letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság 2017. augusztus 9. napján rendelte el.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság a vádlott letartóztatását tartsa fenn, továbbá arra, hogy a vádlottat fegyház fokozatú szabadságvesztés büntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje – írták.

A címlapfotó illusztráció.