Enyhébb büntetésben reménykedett, megvádolta élettársát

 

A barátnője meggyilkolásával gyanúsított szegedi nő úgy gondolta, ha megvádolja élettársát, enyhébb büntetést szabnak ki rá. A Kékfénynek nyilatkozott a nyomozás egyik vezetője, aki eddig nem ismert részleteket árult el a szegedi gyilkosság és a nyomozás részleteiről.

Az áldozat és gyilkosa együtt élt egy szegedi házban, a nyomozás során kiderült, hogy kapcsolatuk sohasem volt kiegyensúlyozott. A két nő szangvinikus személyiség volt. Az előzményi iratokban több bűncselekményre utaló jel is szerepelt: veszekedések, nyílt helyszínen történő verekedések – ismertette az előzményeket Nádasdi Tamás, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.

Gazdasági szimbiózisban éltek

Nádasdi Tamás elmondta, a gyanúsított nemcsak érzelmileg, de a pénz miatt is kötődött barátnőjéhez, aki rengeteg pénzzel támogatta őt, segített neki megnyitni egy bárt, ami Szegeden úttörő vállalkozás volt, és az LMBTQ közösség emblematikus szórakozóhelyévé vált.

A gazdag barátnő 2017 májusában hirtelen eltűnt. A gyanúsított néhány embernek azt mondta, hogy barátnője külföldön van, vagy azt hazudta, börtönben van a kettejük között történt konfliktusok miatt. Volt, hogy azt közölte, meghalt. Az ismerősök elfogadták a magyarázatokat, és a gyanúsított áldozata életét kezdte el élni. A ő házában lakott, az ő autójával járt, sőt, még volt párja albérlőitől is beszedte a pénzt. Egy teljes év telt el így, mire valakinek feltűnt: valami nem stimmel.

Egy év elteltével jelentette anyja eltűnését

Az áldozat lánya egy év után értesítette a rendőrséget, hogy az édesanyja eltűnt. A rendőröknek szinte azonnal gyanús volt az ügy. A sértett életvidám nő volt, akit sokan ismertek, semmilyen érdeke nem lett volna, hogy elhagyja az otthonát, maga után hagyva házát, kocsiját, a vagyonát – mondta Nádasdi. Végül nyilvánvalóvá vált az is, hogy bűncselekményt követett el a gyanúsított, mert jogtalanul szedte az albérleti díjat párja belvárosi lakása után.

Megfigyelés, majd kivizsgálás

A nyomozók szoros megfigyelés alá helyezték a gyanúsítottat, hónapokig gyűjtötték róla az információkat, feltűnő volt, hogy hirtelen nagyobb összeghez jutott, és vett egy saját ingatlant új barátjával közösen. Februárban, a megfigyelése után poligráfos vizsgálatnak vetették alá a nyomozók a nőt.

A vizsgálatból kiderült, hogy a gyanúsított hazudik, bizonyos információkból azt is ki lehetett következtetni, hogy mi volt a bűncselekmény elkövetésének helyszíne.

A nő végül megtört, és beismerte, hogy megölte élettársát. Vallomása szerint egy esti veszekedés eldurvult, verekedni kezdtek, majd felkapott egy övet, és azzal kezdte fojtogatni élettársát, ameddig csak mozgott. Azt mondta, hirtelen felindulásból tette. A nyomozás kiderítette, hogy a gyanúsított a gyilkosság után elásta a holttestet a kertben, majd kerti partit rendezett.

A kép illusztráció (Fotó: MTI/Komka Péter)

A kép illusztráció (Fotó: MTI/Komka Péter)

Hazudott az enyhítő körülmény lehetőségéért

A gyilkosság után új élettársa lett, a férfi pincérként dolgozott abban a bárban, amit az áldozat vett neki. A gyanúsított első vallomásában azt állította, hogy a férfi segített neki eltüntetni barátnője holttestét, később beismerte, hogy ebben is hazudott. A gyanúsított úgy gondolta, enyhítő körülményként a bíróság figyelembe veszi majd ezt az állítását.

Az ügyben tovább nyomoz a rendőrség, egyelőre csak az biztos, hogy a nő egyedül követte el a gyilkosságot, és tüntette el a holttestet.