A tököli rabkórházban ápolják a pénteken megszökött rabot

 

Már a tököli rabkórházban ápolják a férfit, aki pénteken megszökött a bíróságról. A Péterfy Kórházban operálták meg. A büntetés-végrehajtás kommandósai egy percre sem hagyták magára, még a műtőben is bent voltak. A Ripost megszólaltatta az autóvezetőt, akit a szökevény túszul ejtett. A férfi elmondta, hogy a rab nagyon ideges volt, hadonászott a kocsiban a fegyverrel. Próbálta megnyugtatni, hogy mindketten túléljék a túszdámát – közölte az M1 Híradó.

Már a tököli rabkórházban ápolják az elítéltet, akit pénteken többször meglőttek a rendőrök, miután az őt kísérő börtönőr fegyverével megszökött a bíróságról. A 35 éves Sz. Károlyt életveszélyes állapotban vitték a Péterfy Kórház Traumatológiai Intézetébe, ahol megoperálták.

A büntetés-végrehajtás kommandósai egy percre sem hagyták magára, még a műtőben is bent voltak. A férfi négy napig volt az intenzív osztályon, majd amikor az állapota már megengedte, átszállították Tökölre, a büntetés-végrehajtás központi kórházába. De előtte még kihallgatták a rendőrök – hangzott el az M1 Híradójában.

Közben a Központi Nyomozó Főügyészség megerősítette az M1 vasárnap közölt információját, hogy az üldözés és elfogás körülményeit külön büntető-eljárásban vizsgálják. Felmerült ugyanis annak a gyanúja, hogy a szökevény veszélyeztethette a rendőrök testi épségét. Ezt a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészséghez tartozó Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség folytatja.

A Ripost megszólaltatta annak a Nissan terepjárónak a vezetőjét, akit a szökevény túszul ejtett, hogy el tudjon menekülni. A férfi elmondta, hogy a rab nagyon ideges volt, hadonászott a kocsiban a fegyverrel. Próbálta megnyugtatni, hogy mindketten túléljék a túszdámát.

Sikerült is hatnia rá valamennyire, mert amikor Újpalotán, a Szentmihályi útnál mutatott a szökevénynek egy erdős területet, ahol el tudna rejtőzni, a férfi kipattant a kocsiból. Ekkor egy másik autót akart megszerezni, annak a vezetője azonban ellenállt és birkózni kezdtek. Ezalatt a rendőrök beérték, több lövéssel megállásra kényszerítették és elfogták.