Sajátos akciót indítottak a balesetek visszaszorítására Kecskeméten

 

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai a térfigyelő kamerák segítségével egy sajátos akciót indítottak a balesetek visszaszorítására – közölte a Police.hu.

Azt írták: Kecskeméten egyre gyakoribb jelenség, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken közlekedők és a „zebrákat” megközelítő gépjárművezetők szabálytalanul hajtják végre az átkelést. A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai a balesetek visszaszorítása érdekében – a városban kiépített térfigyelő rendszernek köszönhetően – sajátos akciót indítottak.

Pénteken 10 órától 14 óráig a Petőfi Sándor utca egyik átkelőhelyét ellenőrizték a térfigyelő kamerák segítségével.

A szabálytalankodókat az utca folytatásában rendőri egységek várták. Az akcióban négy szabályszegő sofőrrel szemben – összesen 60 000 forint – helyszínbírságot szabtak ki a járőrök.

Ezenfelül egy gépjárművezető egy, az átkelést már megkezdő, babakocsit toló párnak nem adott elsőbbséget, amiért a szabálysértési hatóság a 30 000 forintos bírságon felül, még 4 hónapra a járművezetéstől is eltiltotta.

Kecskeméten a szabálytalankodó sofőrök a jövőben egyre gyakrabban találkozhatnak ilyen típusú ellenőrzésekkel – írta a police.hu.