Buszokat rongált meg egy férfi Kecskeméten

 

Egyelőre hazamehetett a bíróságról az a férfi, aki a hétvégén – vélhetően drog hatása alatt – több buszt is megrongált Kecskeméten. Kiderült, hogy többszörös visszaeső, az egyik büntetése még véget sem ért, és csak feltételesen szabadult a börtönből. Családi körülményei miatt azonban mégis hazaengedték, két hónap házi őrizetet rendelt el a bíróság – hangzott el az M1 Híradójában.

Bilincsben várta a tárgyalását az a férfi, aki szombat éjjel – vélhetően tudatmódosító szer hatása alatt – tört fel és rongált meg négy buszt az egyik kecskeméti buszpályaudvar parkolójában.


A férfi négy jármű üvegét törte be, és megrongálta a műszerfalakat, valamint a pénztárgépeket is. Az egyik busz motorját be is tudta indítani, de akkor az egyik biztonsági őr odaért és visszafogta őt, amíg a rendőrök megérkeztek.

Az ámokfutó legalább másfél millió forintos kért okozott a közlekedési cégnek. Kiderült, hogy korábban már elítélték garázdaság és egyéb erőszakos bűncselekmények miatt.

A bíróság végül – családi körülményeire hivatkozva – 2 hónapos házi őrizetet rendelt el a férfinek, de a határozat ellen az ügyészség fellebbezett.