Bombariadóval akarta elodázni az ítélethirdetést egy abonyi férfi

 

A Ceglédi Járási Ügyészség indítványt tett egy férfi letartóztatására, aki abonyi házára elrendelt bűnügyi őrizete alatt pszichoaktív anyagokat árult, majd az ellene folyamatban lévő büntetőtárgyaláson az ítélet kihirdetését bombariadóval akarta elodázni.

Az ügyészség által közzétett információk szerint a bűnügy gyanúsítottja, egy abonyi férfi, különösen nagy értékre elkövetett lopás bűntette miatt vádlottként állt a Ceglédi Járásbíróság előtt. A férfi abonyi házára rendelt bűnügyi felügyelet alatt áll 2017 decembere óta.

Mint írták, a gyanúsított 2018 elejétől kezdve új pszichoaktív anyagokat szerzett be, majd azt napi rendszerességgel árulta kialakult vevőkörének. A gyanúsított ellen folyamatban lévő büntetőügyben a Ceglédi Járásbíróság tavaly novemberére tűzött ki tárgyalást, ezen a napon a bíróság ítéletet hirdetett volna.

Azért, hogy ezt a tárgyalást ne lehessen megtartani, a férfi előző este áthívta magához egy ismerősét, és rábeszélte, hogy másnap reggel hívja fel telefonon a Ceglédi Járásbíróságot, és azzal fenyegetőzzön, hogy bombát robbant az épületben. A gyanúsított társa így is tett. A telefonhívás alapján a rendőrök kiürítették a bíróság épületét, átvizsgálták az épületet. Nem találtak robbanóanyagot, azonban a Ceglédi Járásbíróságon aznapra kitűzött tárgyalásokat meg kellett szakítani.

A Ceglédi Járásbíróság szerint a férfi esetében fennáll a szökés és az újabb bűncselekmény elkövetésének gyanúja, ezért indítványozták vele szemben a letartóztatás elrendelését.