Pénzváltóból próbált meg lopni két férfi

 

Az elkövetők egyike a betörésre megbízást kapott: egy XIII. kerületi lakóház földszintjén található pénzváltó padlóját kellett megbontania az alatta lévő pincén keresztül 2016 májusában; a két férfit börtönbüntetésre ítélték – közölte a fővárosi főügyész kedden az MTI-vel.

Az eljárás során ismeretlenül maradt megbízó a pincelejáróhoz kulcsot, a pincéről helyrajzot adott a férfinak, és azt mondta neki, hogy a pénzváltó páncélszekrénye a betörés idején nyitva lesz, valamint körülbelül 20-22 millió forint értékű forint és valuta lesz benne. A közlemény szerint a férfi elmondta egy ismerősének, hogy mire készül, a másik férfi pedig a hallottak alapján úgy döntött, hogy segít neki, így 2016. május 8-án délután egy teherautóval leparkoltak a helyszín közelében, lementek a pincébe, és a szerszámokkal bontani kezdték a pince tetőszerkezetét, az üzlet padlóját.

Az egyikük bemászott a nyíláson, de a páncélszekrény a tervekkel ellentétben zárva volt, ezért a férfi visszament a pincébe. Amikor pedig megszólalt az üzlet riasztója, megijedtek, és a lakóház padlásán elrejtőztek. A helyszínre érkező rendőrök ott fogták el őket – tudatta Ibolya Tibor, főügyész. A két férfi ellen a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség 2017 májusában vádiratot nyújtott be, a bírósági tárgyaláson a váddal egyezően mindketten beismerték a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését, és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. A bíróság egyiküket nem jogerősen két év, társát jogerősen 1 év 3 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte – olvasható a közleményben.