Feladta magát a fentanilt tartalmazó csomag miatt keresett férfi

 

Egy 32 éves nőtt korábban elfogtak már azzal a veszélyes, kábítószert –fentanilszármazékot – tartalmazó küldeménnyel kapcsolatban, amelyet a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér postaforgalmában találtak. A 24 éves körözött férfi feladta magát.

Korábban az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata közölte, hogy egy 32 éves nő az év első felében ismeretlen helyen postai küldeményként rendelt saját nevére Kínából 506,5 gramm fehér port.

A küldeményről a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) megállapította, hogy kábítószergyanús anyagot tartalmazhat, ezért feljelentéssel átadták azt a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságnak (RRI).

Az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint a küldemény fentanil származékot tartalmaz, amely kábítószernek minősül – közölte a police.hu. A rendőrség a bevezetett nyomozati cselekmények eredményeképpen megállapította, hogy a bűncselekménnyel a nő mellett egy 24 éves férfi is összefüggésbe hozható.

A 32 éves nőt a rendőrök szeptember 22-én elfogták, majd új pszichoaktív anyaggal visszaélés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az asszony vallomást tett, a nyomozás során szabadlábon védekezik. Az RRI ügyeletén szeptember 24-én a 24 éves férfi önként jelentkezett, elszámoltatása folyamatban van.

Címlapképünk illusztráció.