Hetven tűzoltó dolgozott a kelenföldi raktártűz eloltásán

 

Kigyulladt egy üresen álló raktérépület péntek délután Kelenföldön, a Soproni út és a Hengermalom út kereszteződésében, az 1-es villamos forgalmát is korlátozni kellett.

Eloltották a lángokat a fővárosi tűzoltók a kigyulladt kelenföldi raktárban péntek estére – tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. Kisdi Máté közleményében azt írta: egy üresen álló raktárépület 3500-4000 négyzetméteres födémszerkezetében keletkezett tűz péntek késő délután a Soproni út és a Hengermalom út kereszteződésében.

Hozzátette, huszonkét járművel mentek ki a helyszínre, ahol 74 tűzoltó tíz vízsugárral és három vízágyúval oltotta a tüzet. Az oltást nehezítette, hogy a raktár tetőszerkezetének egy része beomlott.

A munkák idejére az 1-es villamos forgalmát a Hengermalom útnál korlátozni kellett, mert a tűz oltásához szükséges vizet az út másik oldalán álló tűzcsapról is nyerték, és a tömlőt végig kellett fektetni a síneken.

Nem sokkal fél nyolc előtt körülhatárolták a lángokat, majd negyed 9-re a megszüntették a lánggal égést. Nem sérült meg senki. Az igazgatóság eljárást indított a tűz keletkezésének feltárására.