Holttá nyilváníttatta magát, majd szlovén állampolgárként élt itthon

 

Az Europol és az ENFAST (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) a tagországok rendőrségeinek bevonásával 2018 nyarán ismét tematikus körözési kampányt indított. A tagországok legkeresettebb bűnözőit az Európai Körözési Toplista weboldalán ezúttal egy labdarúgó-matricagyűjtő füzetekhez hasonló képen szerepeltetik.

A magyar rendőrség az Europol-kampányban Hollósi Zoltánt körözi kábítószer-kereskedelem és közokirat-hamisítás elkövetése miatt. A police.hu azt írja: a 36 éves férfi még 2015 februárjában Ukrajnában elintézte, hogy holttá nyilvánítsák, majd hazatérve hazájába hamis papírokkal, szlovén állampolgárként élt tovább. Bűntársaival Győr-Moson-Sopron megyében marihuánaültetvényt alakított ki és üzemeltetett. A férfi 2015 májusában ismeretlen helyre távozott, azóta is ismeretlen álnéven, illegalitásban él, ellene a magyar rendőrség nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki.

Nyerni is lehet…

A nemzetközi kampányhoz idén egy nyereményjáték is kapcsolódik. A játék során a 25 Európa-szerte körözött személy fotója futballjátékosokhoz hasonló kártyán szerepel. A magyar rendőrség a játékhoz szükséges kódokat a Twitter-oldalán teszi közzé. A főnyeremény egy kétnapos hágai utazás, valamint egy VIP-látogatás az Europolnál. A játék és a sorsolás részleteiről ide kattintva további részleteket tudhat meg.

Hollósi Zoltán. Fotó: police.hu

Hollósi Zoltán. Fotó: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kéri, hogy aki a képen látható férfi jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, írjon a celkorozes@nni.police.hu e-mail-címre, hívja a Készenléti Rendőrség ügyeletét a 06-80-630-090 zöldszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a Telefontanú 06-80-555-111 ingyenesen hívható számán vagy a 107, 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.