Tucatnyi határsértőt fogtak el rendőrök

 

Magyarország területén szerdán 12 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel a rendőrök, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron – közölte az ORFK országos összesítőjét a police.hu.

Mint ismertették, ezenfelül a rendőrök és a katonák 1 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon, 3 személy ellen pedig közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Viszonylag sok baleset is történt a hét harmadik napján, ismertetésük szerint 59 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, ezekből 1 halálos kimenetelű volt, ebben 1 ember vesztette életét, 16 súlyos és 42 könnyű sérüléssel végződött.

Nem tétlenkedtek a szolgálatban lévők, hiszen az összesítés szerint összesen 161 személyt fogtak el szerdán, közülük 48 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 85 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 248 személyt állítottak elő, köztük 128 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 9 személyt ittas vezetés gyanúja miatt.