Idős nő kirablóit fogta el a rendőrség

 

Közös akcióban vette őrizetbe a Nógrád megyei Rendőr-kapitányság és a Készenléti Rendőrség azokat a férfiakat, akik még május végén törtek be, és raboltak ki egy idős nőt Hugyagon – adta hírül a police.hu.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási központjába 2018. május 30-án, a hajnali órákban érkezett bejelentés, miszerint az egyik hugyagi ingatlanba ismeretlen személyek betörtek és egy időskorú nőt kiraboltak. Több mint másfél hónap után, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai a nyomozás eredményeképp beazonosították és a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóságának taktikai egységével közreműködve 2018. július 10-én lakásukon elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 41 éves diósjenői, 45 éves cserháthalápi és 53 éves hugyagi lakosokat.

Mint ismertették, a három férfi 2018. május 30-án, a hajnali órákban az egyik hugyagi család ház zárt kapujának láncát levágták, majd az ingatlan ajtaját benyomták és oda bementek. Az egyik gyanúsított az ágyban fekvő 74 éves sértett nyakát megfogta, a száját befogta, majd a fejére egy párnát szorított, mialatt társa átkutatta a lakást és onnan készpénzt, ékszereket és egy mobiltelefont tulajdonítottak el.

A gyanúsítottak ezt követően gépjárművel elhagyták a helyszínt. A sértett a cselekmény következtében könnyű sérüléseket szenvedett – ismertette a rendőrség.

A három férfit a rendőrök a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság épületébe előállították és rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók a 41 éves férfit és társait őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.