Kamion szakította át szalagkorlátot az M1-esen

 

A Herceghalom közigazgatási területén történt közúti baleset miatt félpályán útzár van érvényben, a forgalmat elterelik– közölte a rendőrség honlapja.

A Pest Megyei Rendőr-kapitányság a police.hu-n megjelent közleményében ismertette: egy szerb honosságú tehergépkocsi eddig ismeretlen okból az autópálya leállósávjában álló személygépkocsinak ütközött, majd a szalagkorlátot átszakítva a jobb pályatesten állt meg. A balesetben személyi sérülés nem történt.

Egy másik megyei kapitányság, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a Budapest felé vezető oldalon haladó szerb kamion nekiütközött a leállósávban álló járműnek, átszakította a szalagkorlátot és a Győr felé vezető oldalon állt meg, elfoglalva az egész pályatestet. A balesetben senki sem sérült meg.

A baleset miatt a Győr felé tartó forgalmat a M0-ás autóútról az 1-es főútra terelik, majd a járművek a bicskei felhajtónál térhetnek vissza az autópályára. A torlódás több kilométeres az Útinform információi szerint.

Azért halad lassan a forgalom a Budapest felé vezető oldalon két sávban, mert szennyeződés került az útburkolatra, ezért torlódásra, 15-20 perces menetidő-növekedésre kell számítani.