Százötvennel érkezett a vihar, fák, villanyoszlopok dőltek az utakra

 

A pénteki, négy halálos áldozatot követelő viharok után megérkeztek az újabb heves zivatarok nyugat felől, több településen már károkat okoztak. Nagycenk környékén 150 kilométer/órás széllel érkezett a vihar, amely negyedóra alatt átvonult a térségen.

Jégeső pusztított az osztrák-magyar határhoz közel, Mészverem településen is. Itt borsónyi jég esett. Szinte éjszakai sötétségbe borult az ég, amikor a vihar lecsapott.

Nagycenken és környékén nagy erőkkel dolgoznak katasztrófavédelem egységei és  áramszolgáltatók munkatársai a károk felszámolásában – mondta Holzmann Éva az M1 tudósítója helyszíni beszámolójában. A Nagycenket Hidegséggel összekötőt utat lezártak, mivel fák és villanyoszlopok dőltek az útra.

Nagycenk és Pereszteg környékén 1300 fogyasztónál elment az áram. Számos családi házban keletkeztek károk, a vihar erejét mutatja, hogy 150 kilométer/órás széllel érkezett és negyedóra alatt végigvonult a településeken, nagy károkat okozva a családi házakban – hangzott el a tudósításban. A legtöbb esetben a tetőket bontotta meg a vihar.