Fogolyszökés miatt emelt vádat a szombathelyi ügyészség

 

Fogolyszökés vétsége és más bűncselekmények miatt vádat emelt a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség egy házi őrizetben lévő férfi ellen – tájékoztatta a Vas megyei főügyész csütörtökön az MTI-t.

Simon József közölte: a házi őrizetben lévő vasvári férfi – aki ellen lopás, zsebtolvajlás miatt folyik eljárás – levette a lábáról a nyomkövetőt és elhagyta a tartózkodási helyéül kijelölt lakást. Megpróbálta a nyomkövető eszközt egy kályhán elégetni, ezzel a berendezésben nyolcszázezer forint kárt okozott.

Mivel a nyomkövető jelzett, a rendőrök megjelentek a helyszínen, ahol a vádlott a nyílt utcán rájuk támadt, ököllel többször arcul ütötte őket, sérüléseket okozott nekik.

Az előállított vádlott – akiről utóbb megállapították, hogy marihuánát fogyasztott – a rendőrség folyosóján hirtelen felugrott és „lefejelt” egy falra függesztett képet.

Az ügyészség a vádlott ellen fogolyszökés vétsége, hivatalos személy elleni erőszak és rongálás bűntette, valamint könnyű testi sértés, garázdaság és kábítószer-birtoklás vétsége miatt végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.