Nézők közé csapódott egy autó az ásotthalmi roncsderbin

 

Egy házaspár még mindig kórházban van a keddi ásotthalmi roncsderbin történt baleset után. A település polgármestere közösségi oldalán azt írta, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseik vannak, és törésekkel ápolják őket a szegedi klinikán. A roncsderbin egy autó hajtott a nézők közé, a balesetben összesen heten sérültek meg – hangzott el az M1 Híradójában.

A Gárgyán-erdőben megrendezett autóversenyen kora délután, az egyik futam rajtja után következett be a szerencsétlenség. Egy piros, Lada márkájú autó két biztonsági sáncot is ugrott, mielőtt a nézők közé csapódott volna.

A nézők sikoltozni kezdtek és sokan mentőért kiálltottak. A futamot azonnal leállították és mindenki elkezdett rohanni az autó után.

A baleset után még órákon keresztül helyszíneltek a rendőrök. A közösségi oldalon több szemtanú is azt írta: a kisodródott kocsit két másik autó lökte ki. Volt, aki úgy fogalmazott, az ilyen kanyarokban bármikor előfordulhat hasonló, ezért a szervezőknek eleve meg kellett volna tiltaniuk, hogy a veszélyes pályaszakasz közelében nézők álljanak. Egyik kommentelő azt írta, egy hajszálon múlt, hogy el tudtak ugrani. Egy másikuk pedig leírja, hogy valakinek eltört a bordája, akit lélegeztetni is kellett.

A balesetben heten sérültek meg. Ásotthalom polgármestere a közösségi oldalára azt írta: a baleset után ketten kerültek kórházba, egy házaspár, mindketten 8 napon túl gyógyuló töréeseket szenvedtek, de a jelek szerint nincsenek maradandó sérüléseik.