Megölte újszülött gyermekét egy Békés megyei nő

 

Megölte újszülött gyermekét egy Békés megyei nő, majd a holttestet a kertben elásta. A gyanú szerint márciusban történt a gyilkosság, de csak most derült ki, miután a tavaszi munkák közben előkerült a holttest. A fiatal nőnek több gyereke is van már, a terhességet és a gyilkosságot is titokban tartotta a családja előtt – hangzott el az M1 Híradójában.

Egy kétsopronyi kertben találták meg a csecsemő holttestét hétfőn, amikor mezőgazdasági munkát végeztek a földön. Egy férfié a ház, aki mit sem sejtve szántatta fel a területet.

Itt lakott az a harmincas éveiben járó nő is, aki a nyomozás eddigi adatai szerint otthon szülte meg gyermekét, majd ezt követően meggyilkolta, és elásta a kertben. Az igazságügyi szakértői vizsgálat szerint az újszülött kisfiú egészséges volt.

Mint azt a rendőrség megtudta, a nő a jelenlegi adatok szerint mindvégig titkolta terhességét, a családtagjai sem tudták, hogy várandós. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya a kétsopronyi nőt bűnügyi őrizetbe vette emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nő nevelőszüleivel élt együtt, ők és a környékbeliek értetlenül állnak a történtek előtt. A nőnek ugyanis nem ez volt az első terhessége, több gyermeke is van. Ráadásul a településtől nem messze – a megyeszékhelyen – babamentő inkubátor is működik.

A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a tragédia pontos okát és körülményeit.