Román betörőket fogtak Csongrádban

 

A három elkövetőt összehangolt akció keretében kapták el a Veszprém megyei rendőrök – az eljárás adatai szerint 2016 novembere és 2018 márciusa közötti időszakban országszerte tizenkilenc hasonló bűncselekmény történt műszaki áruházak sérelmére, ahonnan az elkövetők telefonokat, laptopokat és tableteket vittek magukkal.

A lopással okozott kár összértéke közel hatvan millió forint. Országos koordináció keretében a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya hangolta össze a folyamatban lévő nyomozásokat, majd később egyesítette azokat – írja a Police.hu.

Az adatgyűjtés eredményeként három román állampolgárságú férfi került a nyomozók látókörébe. Egy, az egész Dunántúlra kiterjedő rendőri akcióban 2018. március 16-án hajnalban Csongrád megye területén fogták el a román állampolgárokat, akik ezen éjszaka két másik megye területén is követtek el betöréseket, a sorozatba illő bűncselekményekkel hasonló módszerrel.

A 26, a 32 és a 33 éves román elkövetőket előállították a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként hallgatták ki őket több üzlet sérelmére, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A nyomozó hatóság előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására, melyet az illetékes bíróság 2018. március 18-án elrendelt.