Elnapolták a Quaestor-per folytatását

 

Betegség miatt elnapolták az erre a hétre tervezett tárgyalásokat, folytatás várhatóan a jövő héten - írja a Magyar Idők.

A Magyar Idők úgy tudja, a bírónő és a harmadrendű vádlott, Májer Zsolt is gyengélkedik, ezért kellett elnapolni a pert. A jövő héten a tárgyalás az ügyészség legfontosabb tanújával, Tóth Ibolyával folytatódik, akinek a vádlottak kérdéseket tehetnek majd fel.

Tarsoly Csaba MTI Fotó: Krizsán Csaba

Tarsoly Csaba
MTI Fotó: Krizsán Csaba

Múlt héten Tarsoly Csaba élt is a lehetőséggel, hosszú órákon át kérdezett, majd észrevételezte az ügy felgöngyölítését és kifogásolta a cégcsoporttal kapcsolatos eljárást. Sok ember nem jutott a pénzéhez, ha bárkit előnyhöz szerettem volna juttatni, akkor a családom lett volna az első, nem – mondta a Quaestor-csoport tulajdonosa.

Hozzátette, bízott abban, hogy mindenki hozzájut a befektetéseihez. Tarsoly Csaba szerint egy független könyvvizsgáló cég jelentése alapján a Quaestor Értékpapír több mint tizenháromezer ügyfelének az összes pénze és papírja megvolt a vizsgált időszakban.

A Quaestor-csoport tulajdonosa hangsúlyozta, hogy mindig mindenkiről igyekezett a legjobbat feltételezni, ám lehet, hogy pont emiatt ül most itt. Tarsoly Csabát és tíz társát 5458 rendbeli, különösen jelentős kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett sikkasztás, csalás és más bűncselekmények elkövetésével vádolják.

 

A teljes cikk elolvasható a Magyar Idők keddi számában!