Két óra alatt kétszer csapott le a NAV

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei több mint 28 kilogramm marihuánagyanús anyagot találtak két személyautóban Ásotthalmon - közölte a NAV vasárnap hajnalban.

A NAV munkatársai először egy szlovák rendszámú Fiatot ellenőriztek az ásotthalmi határátkelőhelyen. A járművet vezető szlovák-szerb állampolgárságú férfi és két utasa úgy nyilatkozott, hogy bejelentenivaló árut nem visznek magukkal. A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, de kockázatelemzés alapján tételes vizsgálat mellett döntöttek. Az ellenőrzés során kiderült, hogy az autónak dupla az alváza, amely a vezető oldali ülés felől nyitható. Az így kialakított rejtekhelyről 27 csomagban több mint 14 kilogramm marihuánagyanús növényi törmelék került elő.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

Két órával később egy Budapestre tartó magyar férfi Audijának jobb első ülése előtti és alatti gyári üregekben összesen 30 csomagban szintén több mint 14 kilogramm marihuánagyanús anyagot találtak.  A pénzügyőrök az 56 millió forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot, valamint a járműveket vezető két férfit feljelentéssel átadták a rendőrségnek.