Több millió forint volt a drogdílernél

 

Elfogták a nyomozók azt a két férfit, akik rendszeresen árultak kábítószert Budapest több kerületében.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának nyomozói 2017. december 12-én 15 óra 30 perckor Budapesten, a III. kerületben igazoltatták a 43 éves leányfalui K. Lajost, mert információ merült fel arra vonatkozóan, hogy a férfi a XI., a IX. és a III. kerületben kábítószerrel kereskedik. Az alábbi videón megnézheti az elfogás részleteit.

Ruházatának és az autójának átvizsgálásakor a nyomozók 24 gramm növényi törmeléket, 313 gramm kábítószer gyanús anyagot és egy növényőrlőt is találtak. A rendőrök a férfi lakóhelyén tartott házkutatás során további 407  gramm növényi törmeléket valamint kábítószerek csomagolásához és árusításához szükséges eszközöket találtak és foglaltak le.

A nyomozók ezzel egyidőben intézkedtek K. Lajos ismerősével is, akinek autója átvizsgálásakor 6 darab kábítószer gyanús tablettát, illetve készpénzt és valutát találtak több, mint 1 millió forint értékben. A bevezetett nyomozati cselekmények eredményeképpen hat helyszínen, köztük a 49 éves budapesti P. László lakásán a nyomozók házkutatást tartottak, ahol 650 darab extasy tablettát, 26 gramm kábítószer gyanús port, illetve közel 19 millió forintnak megfelelő készpénzt és valutát találtak, és hat nagy értékű autót foglaltak le.

A nyomozók a két férfit kábítószer-kereskedelem elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbevételüket követően előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.