Több raktárépület is lángol a fővárosban

 

Több száz négyzetméteren ég egy kínai áruk tárolására használt raktárépület a VIII. kerületben – tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője csütörtökön késő délután a médiát. Később tűz ütött ki egy másik raktárépületben is a X. kerületi Pongrác úton. A lángok az épület melletti asztalosműhelyre is átterjedtek, a tűz mintegy ezer négyzetméteren pusztít. A kiérkezett fővárosi hivatásos tűzoltók öt vízsugárral dolgoznak a helyszínen.

Kisdi Máté elmondta: jelenleg a tűz körülhatárolása tart a Golgota út és a Bláthy Ottó utca sarkán található épületben, a tűzoltók két emelőkosárról is oltanak. Hozzátette: a tűzoltók kiérkezésekor már kicsaptak a lángok a tetőn.

A kép illusztráció (MTI/EPA/Brais Lorenzo)

Elmondta azt is: a fővárosi tűzoltók tizennégy gépkocsival mentek ki a helyszínre. Az első információk szerint ruhaneműk kaptak lángra a raktárban. A környéken terjedő nagy füst miatt a katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, az értékek nem mutattak ki lakosságra veszélyes koncentrációt – tette hozzá.

A ruharaktár teteje beszakadt

Összesen huszonegy egység érkezett a helyszínre. A lánggal égést előbb az első épületben szüntették meg, majd itt az utómunkálatokat is megkezdték. A másik épületben azonban több helyiség is égett, a tető beszakadt, így a magasból mentőkre is szükség volt. A lángokat végül hat vízsugárral és három vízágyúval tudták a tűzoltók körülhatárolni. A munkálatok még jelenleg is tartanak.

Erősítést kértek a tűzoltók

Közben a tűzoltók a Pongrác utcai égő asztalosműhelyhez erősítést kértek, így összesen tíz gépkocsi érkezett a helyszínre. Az egyik helyiségben az egységek több palackot találtak, amelyeket kivittek. A munkálatok még tartanak, jelenleg homlokrakodót várnak a területre a beomlott lemezek eltávolítása miatt – tudósít az eseményről honlapján a Katasztrófavédelem.