A sorompót áttörve menekült egy férfi a záhonyi határról

 

A sorompót áttörve próbált elmenekülni a vámvizsgálat elől egy férfi Záhonynál. A pénzügyőrök később az egyterű járműben több mint 8 millió forint értékű cigarettát találtak – írta meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közösségi oldalán.

Egy kisebb, egyterű gépkocsi sofőrjét ellenőrizték a NAV munkatársaik Záhonynál. A belépésre jelentkező kettős állampolgárságú férfit a szokásos rutinellenőrzés után a másodlagos vizsgálati helyre irányították, azonban a sofőr a lezárt sorompókat áttörve elhajtott a helyszínről.

A pénzügyőrök Záhony belterületén találtak rá a járműre, és miután a speciálisan kiképzett kutya dohányt jelzett az autóban, trélerrel visszaszállították azt a határállomásra.

A jármű speciálisan csempészetre kialakított csomagtartójából, a tetőtér kárpitjából, ülés alatti üregeiből, valamint a hátsó ajtókból mintegy 9 ezer doboz cigaretta került elő. A vizsgálat alatt az autó sofőrje az útleveléért visszament a határra. Elmondta, hogy egy közeli étterem volt a szállítmány célállomása, ahol 50 ezer forintot kapott volna.

A NAV munkatársai a több mint 8 millió forint értékű csempészárut és az átalakított gépkocsit lefoglalták, a sofőr ellen pedig költségvetési csalás miatt feljelentést tettek. A férfi ezenkívül 17 millió forint vámigazgatási bírságra is számíthat.