PM: Sikeres a közfoglalkoztatottak munkaerőpiacra visszatérését segítő program

 

Sikeres az álláskeresők és a közfoglalkoztatottak elsődleges munkaerőpiacra visszatérésének segítésére indított program, amely csak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több mint tízezer ember munkához jutását támogatta – hangzott el a projekt munkáltatói fórumán pénteken Nyíregyházán.

Az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. által elindított programról szólva Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta, a jelenleg tíz megyében zajló programot további öt megyére terjesztik ki a következő időszakban.

Szavai szerint csak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 10 500 állástalan munkához jutását segítette a program, amelyben a munkaügyi hivatalok foglalkoztatási osztályainak hatékonyságát is fejlesztették.

A fórumon elhangzott, a pilot-programként elsőként Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékben elindított, később csaknem az egész országra kiterjesztett projekt segítségével elemezték a megyei munkaügyi foglalkoztatási osztályok működését, valamint kidolgozták a munkaerő-kínálatot és -keresletet támogató rendszereket. A munkaügyi hivatalokhoz fordulók képességeit újfajta módszertannal mérték fel, így az álláskeresők kompetenciájukhoz mérten kaptak lehetőséget az elhelyezkedésre.

A címlapfotó illusztráció.