Engedélyezte a jegybank, hogy az Erste átvegye az Aegon Lakástakarék ügyfeleit

 

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) jóváhagyta, hogy az Erste Lakástakarék október 25-ével átvegye az Aegon Lakástakarék portfólióját.

Október 25-ig az Aegon kezeli eddigi szerződéseit. Ezután a szerződések változatlan díj- és kamatfeltételekkel kerülnek át. Az ügyfeleknek arra kell figyelniük, hogy a novemberi, 15-én esedékes befizetést már az Erste Lakástakarék számlaszámára teljesítsék – írták.

Az átruházásról a felek május 9-én állapodtak meg, melyre az engedélyek alapján két lépésben történik, 2019. október 25-én és 2020. január 17-én. A következő napokban az Aegon Lakástakarék minden ügyfelet részletesen tájékoztat teendőiről. A felmondás vagy kiutalás alatt lévő szerződéseket 2020. január 17-ig az Aegon Lakástakarék kezeli, az Erste Lakástakarékhoz csak azok a szerződések kerülnek át, amelyek ügyintézése január 17. után is elhúzódik.

Az MNB közölte: a tranzakcióval mintegy 50 ezer ügyfél 64 ezer szerződése kerül az Erste Lakástakarékhoz, amely 30 milliárd forintos betétállományt és mintegy 230 milliárd forintos szerződött állományt jelent. Ez a piac csaknem 4 százaléka.

Az Erste Lakástakarék tavaly 10 százalékos piaci részesedést ért el, 115 ezer ügyfél 157 ezer szerződését kezeli, betétállománya 92 milliárd forint, szerződéses állománya pedig elérte 680 milliárd forintot – írták.