Ma vizsgálja a magyar adósosztályzatot a Fitch Ratings

 

Ma vizsgálja Magyarország államadós-besorolását a Fitch Ratings. A nemzetközi hitelminősítő 2019-re összeállított menetrendjében ez lesz a magyar szuverén osztályzatok első felülvizsgálata.

A három piacvezető nemzetközi hitelminősítő mindegyike 2016 óta a befektetésre ajánlott sávban – a Fitch “BBB mínusz”, a Moody’s Investors Service ugyanennek megfelelő “Baa3″, az S&P Global Ratings a múlt pénteki felminősítés óta ennél egy fokozattal jobb, “BBB” hosszú távú osztályzattal – tartja nyilván Magyarországot.

A Fitch Ratings 2017 óta felminősítés lehetőségére utaló pozitív kilátást tart érvényben a magyar szuverén adósosztályzatra. A három hitelminősítő az idén összesen hat – egyenként két-két – időpontot tűzött ki a magyar államadós-besorolások vizsgálatára.

A Fitch Ratings idei második felülvizsgálata augusztus 16-án esedékes. Ez egybeesik az S&P idei második felülvizsgálati időpontjával. A Moody’s 2019-re szóló felülvizsgálati menetrendjében Magyarország először május 3-án, majd október 25-én kerül sorra.