Európában is egyedülálló drónkezelő képzés indult az Óbudai Egyetemen

 

Jelenleg 16 hallgató vesz rész a dróntechnikai kurzuson, a visszajelzések eddig kifejezetten pozitívak.

Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán február közepétől oktatják  az Ipari UAV (Unmanned Aerial Vehicle – pilóta nélküli légi jármű) kezelési és fejlesztési ismeretek nevű tantárgyat. Ezzel az Európai Unióban az elsők között az Óbudai Egyetem készíti fel hallgatóit valós, kreditpontot érő kurzuson a legmodernebb ipari technológiák elsajátítására.

dron 1

(Fotó: Óbudai Egyetem)

A drónok a következő egy évtizedben elképesztő dinamikával terjednek el és épülnek be a mindennapokba, de a teljes ökoszisztéma felépítéséhez még számtalan fejlesztésre lesz szükség – ezekre a kihívásokra reagálva indították el az új tantárgyat.

A képzést az egyetem felkérésére a Duplitec Kft., a polgári és vállalati felhasználásra szánt drónok szakértője, forgalmazója, nagyvállalati megoldásszállítója, egyben Magyarország egyetlen minősített DJI szakszervize közreműködésével tartják.
A képzést a az Óbudai Egyetem mérnöktanáraival, civil és katonai pilóta tapasztalattal rendelkező szakemberekkel és dróninstruktorral dolgozták ki és oktatják, annak érdekében, hogy az elmélet és a gyakorlat a legmagasabb fokon találkozzon.

Jelenleg 16 hallgató vesz rész a legmodernebb dróntechnikai ismereteket átfogó kurzuson, és már az első előadást követően több pozitív visszacsatolás érkezett a résztvevőktől. Az egyetemi képzést az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Tavaszmező utcai telephelyén tartják.