A kecskeméti Mercedes-gyár marad a CLA bölcsője

 

Alig pár héttel a világpremier után megkezdte Kecskeméten a Mercedes-Benz legújabb kompaktautó-generációja új modelljének gyártását – közölte az autógyártó. Az új CLA elsősorban a fiatalabb vásárlói csoportokat kívánja megszólítani.

Továbbra is a kecskeméti Mercedes-Benz-gyár marad a CLA bölcsője: a 2013-ban piacra dobott CLA Coupé nagy sikere után most a kompaktautó-modell második generációjának gyártása veszi kezdetét, elődjéhez hasonlóan kizárólagosan Kecskeméten. Az autót először a Las Vegas-i elektronikai kiállításon (CES) mutatták be a hónap elején.

Az új CLA Coupénak köszönhetően a gyár megtartja vonzó modellkínálatát, és egyben erősíti saját szerepét a Mercedes-Benz Cars gyártási hálózatán belül.

Fotó: Twitter

Fotó: Twitter

Az elmúlt öt év alatt több mint 750 000 első generációs CLA és CLA Shooting Brake gördült le Kecskeméten a gyártósorokról – mondta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. Nagy öröm számunkra, hogy az új CLA-t is mi gyárthatjuk, a Mercedes-Benz gyárai közül világszerte egyedüliként – tette hozzá.

A magyarországi Mercedes-Benz-gyár modellpalettáján a CLA és a CLA Shooting Brake mellett 2018 óta szerepel az A osztály is. Az új CLA Coupénak köszönhetően a gyár megtartja vonzó modellkínálatát, és egyben erősíti saját szerepét a Mercedes-Benz Cars gyártási hálózatán belül.

Markus Schäfer, a Mercedes-Benz Cars termelésért és ellátási láncért felelős igazgatótanácsi tagja elmondta, hogy az új CLA Coupé sorozatgyártásának sikeres elindítása az cég kompaktautó-gyártási hálózatának hatékonyságát tükrözi.

Az új kompaktautó-modellek gyártásának elindítását komoly előkészületek előzték meg a gyártóhelyszínen. Az egymilliárd eurós beruházással létrehozott gyár rugalmas és innovatív gyártást tesz lehetőévé, az anyagokat vezető nélküli szállítójárművek segítségével továbbítják a gyártócsarnokba.

A moduláris gyártásnak köszönhetően a lehető legrövidebb időn belül végrehajtható a gyártott modellek közötti váltás.

Az új modell a legújabb vezetői asszisztens rendszereket kapta meg, egyes funkciók a S osztályból érkeztek. A CLA-hoz első ízben érhető el a különböző forgalmi helyzetek esetén a részben autonóm vezetés, amelyet a jármű környezetének lehető legpontosabb feltérképezése tesz lehetővé: a javított kamera- és radarrendszerek már 500 méteres hatótávolságban is működnek.

Az új CLA Coupé, valamint a CLA Edition 2019 májusában kerülnek kereskedelmi forgalomba.