Új leányvállalattal bővült az OTP-csoport

 

Az OTP-csoport tagja, a Monicomp Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonjogot szerzett a 2006-ban létrehozott EiSYS Számítástechnikai Kft.-ben – közölte a bank az MTI-vel kedden. A vételár üzleti titok.

A 2006-ban alapított EiSYS többek között az OTP Bank adattárház töltési és kiaknázási folyamataival foglalkozott, valamint az adattárházra épülő alkalmazások fejlesztésében vett részt a működésének kezdete óta.

Az EiSYS Számítástechnikai Kft. 2019. január 31-től került a Monicomp Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. tulajdonába. Az EiSYS ügyvezetői feladatait továbbra is Babos Gergely látja el.

Az akvizíciót az OTP-csoport agilis transzformációja is indokolta. Ez egy munkamódszer, amelynek eredményeként a lakossági termékek fejlesztői, kidolgozói és az IT-fejlesztők együtt dolgoznak. Ennek eredményeként gyorsabban, hatékonyabban alkotják meg a banki fejlesztéseket.

A közleményben rámutatnak: az OTP-csoport adatmenedzsment-stratégiájának célja, hogy a korszerű technikák segítségével megvalósuljon az önkiszolgáló adatfelhasználást támogató működés.