Új konstrukciókkal jelent meg az OTP Lakástakarék

 

Lakáscélokra előszeretettel takarékoskodnak a magyarok – derül ki az OTP öngondoskodási index adataiból. Tavaly a lakástakarék volt az egyik legnépszerűbb megtakarítási forma.

A megkérdezett magyarok nyolcvan százalékának a saját tulajdonú lakás alapfeltétel az önálló, boldog élethez. A lakásárak dinamikus emelkedésével a lakáscélú előtakarékosság szerepe egyre felértékelődik, ezt az OTP öngondoskodási indexének adatai is megerősítették. Tavaly hozzávetőlegesen 400 ezer lakástakarék-szerződést kötöttek az ügyfelek, ami jól mutatja a termék iránti fokozott keresletet.

A termék népszerűsége arra ösztönözte az OTP Lakástakarékot, hogy a megváltozott jogszabályi feltételek mellett is olyan kiszámítható, biztonságos konstrukciót nyújtson ügyfelei számára, amely lakás hiteltermékekkel együtt jelentősen segítheti a saját otthonhoz jutást.

Lakástakarék grafikon Forrás: OTP

Lakástakarék-grafikon
(Forrás: OTP)

Az OTP Lakástakarék február elejétől két új lakástakarék-konstrukciót kínál. A Bónusz 55-5,99 és a Bónusz 1010-5,99 módozatok érhetők el az ügyfelek számára, amelyeknél 5, illetve 10 éves időtartamra lehet szerződni. A havi befizetések összege pedig mindkét módozat esetében minimum tízezer, maximum ötvenezer forint lehet. Az 5 éves Lakástakarék esetében a befizetésekhez ötszázalékos, a 10 éveshez pedig tízszázalékos bónusszal járul hozzá a feltételek teljesítése esetén az OTP Lakástakarék. Így a 10 éves konstrukcióval – ötvenezer forintos havi befizetéssel – akár 600 ezer forint Lakástakarék Bónuszt kaphatnak az ügyfelek.

Lakástakarék Grafikon Forrás: OTP

Lakástakarék-grafikon
(Forrás: OTP)

„Elkötelezettek vagyunk abban, hogy továbbra is támogassuk a magyar lakosság lakáscéljainak megvalósítását. Ezért dolgoztuk ki a lakás-takarékpénztári megtakarítás új lehetőségét, amely kedvező, fix kamatozású Lakástakarék-lakáskölcsönnel együtt jelentős segítséget nyújthat az otthonteremtésben” – nyilatkozta Ungvári Krisztián, OTP Lakástakarék termékfejlesztési vezetője.

Ha a Bónusz 1010-5,99 módozathoz az ügyfél lakáshitelt is igényel az OTP Jelzálogbanktól (thm: 3%–10%) , akkor további extra bónuszt (5%) is kaphat az OTP Lakástakaréktól, ami akár 300 ezer forint is lehet, így kiegészülve az OTP Lakástakarék-bónusszal összesen akár 900 ezer forint bónusz is elérhetővé válik.

Lakástakarék Grafikon Forrás: OTP

Lakástakarék-grafikon
(Forrás: OTP)

A fix kamatozású lakáshitelek népszerűsége jelenleg töretlen a hazai piacon, de a környező országokhoz képest van még tere a bővülésnek. Az OTP Bank az újlakáshitel-szerződések kapcsán 20–30 százalékos növekedésre számít a fix kamatozású kölcsönök esetében 2019-ben az előző évhez viszonyítva.

„Előrejelzéseink szerint az egyre hosszabb kamatperiódusú lakáshitelek lesznek népszerűek, és ezen belül a fogyasztóbarát lakáshitelek aránya lesz jelentősebb 2019-ben” – tette hozzá Kormos Zoltán, az OTP Bank ingatlanhitelezésért felelős vezetője.