LMP: „Döglött” a paksi beruházás

 

Orbán Viktor kormányfő saját, egykor elmondott szavait ajánlotta a kormányfő figyelmébe az LMP a paksi bővítéssel kapcsolatban: „ha döglött lovon ülsz, szállj le arról”.

Kanász-Nagy Máté, a párt országos elnökségének titkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján „döglöttnek” nevezte a beruházást, megismételve pártja álláspontját: ezt már a kormányfő is elismerte akkor, amikor menesztette Aszódi Attilát, a Miniszterelnökség paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkárát.

Azt mondta: a kormánynak csupán az a feladata a projekttel, hogy előkészítse a szerződés felmondását és elszámoljon az eddig arra fordított „százmilliárdokkal”.

A politikus szólt arról is, hogy a kormány elmulasztotta határidőre elkészíteni az Európai Bizottság számára az ország energia- és klímatervét. Ezt az LMP pótolni fogja – tette hozzá –, a megújuló energiaforrásokra és a felhasználást csökkentő szigetelésre alapozva.

A titkár kérdésre kijelentette: Kövér László házelnöknek nem lett volna jogosítványa visszahívni Demeter Mártát a NATO parlamenti közgyűléséből, így az LMP továbbra is úgy tekinti, hogy annak tagja a társelnökük. Hozzátette: Kövér Lászlónak ahhoz sincs jogosultsága, hogy más frakciót kérjen fel a jelölésre.