Bért igen, de a túlóra- és munkaidőkeretet nem emeli a SPAR

 

Megállapodott a 2019-es bérekről a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete. E szerint a vállalat munkavállalóinak jelentős része magasabb fizetést kap az idei évtől, és az érvényben lévő Kollektív Szerződés túlórára és munkaidőkeretre vonatkozó szabályai nem változnak – tájékoztatta a hirado.hu-t a SPAR.

Ismét eredményesen zárult a több mint 13 ezer munkavállalót foglalkoztató SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.-nél lezajlott bértárgyalás. A SPAR Magyarország a garantált bérminimum, illetve minimálbér jogszabályban rögzített emelésén túl is jelentős béremelést biztosít munkatársai számára, melyet továbbra is kiegészít saját hűségprogramjának juttatási elemeivel. A munkaerőpiac által leginkább kitett területeken, a legnagyobb létszámot kitevő áruházi munkakörökben, valamint a logisztikai központokban a kezdő alapbér minimum havi bruttó 220 ezer forint 2019. január 1-től – tájékoztatott a SPAR.

„A SPAR 2017-ben tízmilliárd forint értékű bérfejlesztést hajtott végre. Ez a szám 2018-ban elérte a kilencmilliárd forintot, 2019-ben pedig további 7,5 milliárd forinttal egészül ki. A bérfeszültség megelőzése érdekében a fizetések meghatározása során pedig most is törekedtünk arra, hogy az egyes vezetői szintekhez köthető bérek összecsúszását elkerüljük” – hangsúlyozta Maczelka Márk kommunikációs vezető.

Hűségprogram, készpénzes juttatás

Ugyan több más, hazánkban működő vállalatnál kivezették a készpénzes béren kívüli juttatást az adóterhek jelentős növekedése miatt, addig a SPAR ezen juttatás megtartása mellett döntött, amely a munkatársak versenyképes javadalmazását szolgálja. A SPAR mellett természetesen az érdekvédők is kiemelten kezelték a hosszabb ideje a vállalatnál dolgozók megbecsülését. A SPAR tehát idén is biztosítja a SPAR hűségprogramot két fontos változtatás életbe léptetésével.

Bolt - árus - kisbolt - üzlet - Bodnár Bolglárka MTI

A SPAR úgy döntött: megmarad a dolgozók 13. havi juttatása, és továbbra is él a dolgozói vásárlási kedvezmény (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Január 1-től a korábban minden munkavállaló számára elérhető, éves szinten nettó százezer forintos készpénzes juttatás éves szinten bruttó 120 ezer forintos készpénzes juttatásra módosul, amelyet havi szinten bruttó tízezer forint bérkiegészítés formájában fizetnek ki. A tavaly még választható SPAR Ajándékkártya helyét kizárólagosan a Szép-kártya veszi át, a juttatás mértéke pedig változatlan marad, – a SPAR-nál eltöltött évek számától függően éves szinten minimum negyven, maximum százezer forint – amivel a vállalat támogatni kívánja munkavállalói kikapcsolódását, feltöltődését.

Emellett megmarad a dolgozók 13. havi juttatása is, valamint továbbra is él a dolgozói vásárlási kedvezmény, mely időszaktól függően 5-10 százalék kedvezmény elérését teszi lehetővé az egyes vásárlások alkalmával.

Bővebben a témáról itt olvashat.