Agrárhitel szabadon

 

Az OTP Agrár új megoldásával az agrárvállalkozások széles köre oldhatja meg finanszírozási problémáit, legyen szó egy egymillió forintos kisgép beszerzésről, vagy akár termőföld vásárlásról.

Rég nem látott lendületet vett a vállalati hitelezés. A Magyar Nemzeti Bank legfrissebb adatai szerint az első félévben az egy évvel korábbihoz képest 12 százalékkal bővült a kihelyezett vállalati hitelek értéke, ugyanez az arány ráadásul a kkv szektorban még magasabb, 16 százalék.  Az agrárágazat speciális igényeit figyelembe véve alakította ki rugalmas, a piacon – legalábbis a gazdasági válság óta – újnak számító hitelkonstrukcióját az OTP Agrár.

Az Agrár Fejlesztési Hitel részint termőföld vásárlásra fordítható, de a hitelcél megjelölése nélkül akár szabadon is felhasználható. Előbbi esetén a fedezet maga a termőföld, szabad felhasználáskor pedig bármilyen olyan ingatlan bevonható, amely a hitelt felvevő vállalkozó, mint magánszemély tulajdonában van. A hitel összege legalább egy, de akár 150 millió forint is lehet, így kisebb beruházásokra, de nagyobb fejlesztésekre egyaránt felhasználható.

„Az agrárium szakértőiként tudjuk, hogy az egyik legfontosabb szempont a gazdák számára, hogy termékeinkkel könnyen tudjunk alkalmazkodni az eltérő igényekhez és lehetőségekhez. Az Agrár Fejlesztési Hitelnél nehéz egyszerűbbet és rugalmasabbat találni. Segítségével például a Vidékfejlesztési Program nyertesei is gyorsan és egyszerűen tudják megvalósítani beruházásaikat, így az OTP Agrár is hozzájárul ahhoz, hogy fejlesztési projektjeik még sikeresebbé váljanak” – nyilatkozta Szabó István, az OTP Agrár ügyvezető igazgatóhelyettese.

Bővebben a témáról itt olvashat.