Megkezdődtek a bértárgyalások a BKV-nál

 

Megkezdődtek a 2019-es bértárgyalások a BKV-nál, a felek gyors és átfogó megállapodást szeretnének tető alá hozni.

Az ülésen Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy az előző évi bérmegállapodások pozitívan érintették a munkavállalókat, így a vállalatot is. Kiemelte, hogy a vállalat menedzsmentjének az érdekképviseletekkel együtt egy gyors és átfogó megállapodás elfogadása a célja, ami továbbra is stabilitást biztosít a BKV dolgozói számára.

A felek részéről konszenzus volt a bérfejlesztés szükségességét illetően is, mértékét pedig a munkaerőpiaci tendenciák figyelembevételével, valamint a rendelkezésre álló erőforrások legoptimálisabb kihasználásával szükséges megállapítani. A bérmegállapodás célja továbbra is a meglévő kollégák megbecsülése, valamint az új munkavállalók számára vonzó ajánlati csomag kialakítása.

A BKV Zrt. vezetése az érdekképviseletekkel karöltve mindent megtesz annak érdekében, hogy a tárgyalássorozat végeztével egy olyan komplex, mindenre kiterjedő megállapodás szülessen, ami – reflektálva a munkaerőpiaci kihívásokra – szavatolja a munkavállalók megelégedését és a biztos, jövedelmező munkahelyi légkört.

A címlapfotó illusztráció.