Ezek az ország legdrágább és legolcsóbb utcái

 

A tavalyi legdrágább és legolcsóbb utcák négyzetméterárai között óriási, hetvenszeres, a jelenlegi kínálatban pedig majdnem százszoros a különbség. A legdrágább utcák az V. kerületben és a Balaton-parti részeken voltak. A fővárosban a Hős utca volt a legolcsóbb, ahol 75 ezer forint volt egy négyzetméter, a vidéki utcákban pedig akár húszezer forint is elég volt erre.

Újabb, ezúttal utcaszintű adatok érkeztek arról, hogy országszerte és Budapesten az V. kerület a legdrágább környék, vidéken pedig a Balaton-parti lakóingatlanokért kell a legtöbbet fizetni – derül ki az Ingatlan.com felméréséből, amely a KSH és a cég saját adatai szerint vizsgálta, hogy tavaly mely utcákban találhatóak a legdrágább és legolcsóbb lakások és ezekben jelenleg mennyiért kínálják az eladó ingatlanokat.

Az V. kerület viszi a pálmát

A múlt évben a legdrágább utcában, a főváros XII. kerületében lévő Hunyad lejtőn található lakásokért négyzetméterenként 1,346 millió forintot fizettek. A top tízben az V. kerületi utcák, terek vannak többségben, összesen hét utcát ad ez a városrész. A Dorottya utca, a Vörösmarty tér, a Vigadó tér, a Kossuth Lajos tér, a Markó utca, a Só utca és a Zrínyi utcai lakások szerepel a legdrágábbak listáján, 1,04-1,31 millió forintos négyzetméterárral. Az első tízben szerepel még a gellérthegyi – I. kerületi – Bérc utca és a XI. kerületi Balogh Tihamér utca, előbbinél 1,07 millió, utóbbinál alig több mint egymillió forintra jött ki a négyzetméterár.

A múlt évi árakkal összhangban vannak az Ingatlan.com friss adatai, amelyek szerint november közepén legmagasabb négyzetméterárakkal rendelkező utcák közül öt található az V. kerületben, ilyen például az Október 6. és a Veres Pálné utca. Az itt található lakásokért átlagosan 1,15-1,36 millió kérnek az eladók. A legdrágább utcában jelenleg 1,5 millió forintos négyzetméteráron kínálják a lakásokat. Ez a Duna-part IX. kerületi részén, a Lechner Ödön fasorban van.

Vidéken a Balaton volt a nyerő

A tavalyi eladási adatok szerint vidéki lakáspiacon a Balaton-parti települések és Budaörs utcáiban található ingatlanok volt a legdrágábbak. Az első helyet a Siófoki Vitorlás utca szerezte meg 781 ezer forintos négyzetméterárral, a másodikat a balatonfüredi Honvéd utca 737 ezer forinttal, a harmadik helyen pedig 716 ezer forinttal a budaörsi Árok utca található. A tíz legdrágább utcából négy Balatonfüreden, három Budaörsön, kettő Siófokon, egy pedig Balatonlellén van. Az itt lévő lakásokért 616-781 ezer forintot adtak a vevők négyzetméterenként.

Bővebben a témáról itt olvashat.